Orientatie & Tips

Terschelling is voor velen een van de mooiste plekjes van Nederland. Wij komen er al sinds de zeventiger jaren in alle seizoenen en kunnen er geen genoeg van krijgen.


west

Strand, duinen, bos, wad, heide, weilanden in combinatie met gezellige dorpjes, leuke strandtenten, oude boerderijen, knusse restaurants, bruine kroegen. Alles ligt als een lappendeken aan elkaar. Zelfs als het weer wat minder is in Nederland lijkt het op Terschelling vaak mee te vallen. Waarschijnlijk omdat de zon er wat vaker schijnt maar ongetwijfeld ook door de unieke vakantiesfeer.


“Ik ga altijd eerst naar het strand. 350 meter breed. Op zoek naar de juiste woorden. Op zoek naar de juiste akkoorden. Loop ik er langs de branding. Uur na uur en voet na voet. Dan komen ze vanzelf. Ik hoef ze alleen maar te grijpen en op te schrijven. Te spelen op mijn gitaar. Met de meeuwen als publiek.”

– Ellen ten Damme, zangeres/muzikant.


Het eiland biedt veel rust maar ook gezelligheid, eindeloze stranden, kilometers schelpen-fietspad en veel afwisseling. Daarnaast zijn er door het hele jaar leuke evenementen op het eiland. West-Terschelling en Midsland zijn de grootste dorpen. Ten noorden van Midsland op zo’n 10 minuten fietsen ligt Midsland aan Zee. Lekker centraal en tegelijkertijd zeer rustig en vooral dichtbij het heerlijke strand.


 

 

 


EEN PAAR INSIDER TIPS

Strandpaviljoen “De Branding”, vlakbij de huisjes, jaarrond open: www.strandpaviljoenterschelling.nl

Oergezellig eetcafé “De Rustende Jager” in Formerum, jaarrond open: www.rustendejager.com

“Hessel & Tess” het beroemde Terschellinger café met live optredens. Jaarrond open: www.groeneweide.nl


shutterstock_212529850

midsland aan zee 430a - www.klump.nl

DSC01333